torstai 10. tammikuuta 2013

Vitriini Villitys


Sain joululahjaksi jotain kivaa ja käytännöllistä.  Kaksi aikaisemmin hankkimaani sai seurakseen kolmannen. Uusi keräily on siis alkanut :)


Olen ihastunut Iittalan vitriineihin. Ne on suunnitellut lasitaiteilija Anu Penttinen. Vitriinin sisälle voi laittaa melkein mitä vaan. Sisällä olevat esineet näkyvät kauniisti paksun lasin läpi. Hyvin arkinenkin esine näyttää upealta värikkään vitriinin sisällä.Vitriineissä on kuitenkin yksi huono puoli, jota niiden suunnittelija ei ole ottanut huomioon. Ne pinoutuvat huonosti päällekäin. Niitä ei siis ole tehty pinottavaksi. Lisäksi pienen ja suuren vitriinin mittasuhteet eivät sovi yhteen. Pieni vitriini voisi olla yksi neljäsosa suuresta vitriinistä.


Ehkä pidän esillä vain yhden vitriinin kerrallaan. Ja unohdan niiden pinoamisen.

Hyväntuulista torstaita kaikille :)

16 kommenttia:

 1. Ovatpa nuo vitriinit kauniita, ihana villitys

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Vitriineissä on taikaa, sillä haluan niitä aina lisää. Ehkä saan seuraavan keväällä syntymäpäivänäni. Jaksankohan odottaa sinne asti :)

   Poista
 2. Ovat kyllä niin ihania ja kauniin värisiä, saa kivoja kollaaseja aikaiseksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta. Värit ovat kivoja. Nyt mielessäni kummittelee pieni lohenpunainen vitriini :)

   Poista
 3. Minäkin pidän kovasti vitriineistä! Täältä löytyy tuommoinen tummemman vihreä ja omenan vihreä myös. Saattaa olla, että kokoelma joskus myös lisääntyy :)

  VastaaPoista
 4. Aivan upeat värit vitriineissäsi. Pienten tavaroiden koteja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipa kivasti sanottu. Pienet tavarat tarvitsevat sievät kodit :)

   Poista
 5. Vinkeitä ovat...ja oisivatkin aikas hauskat, jos vois pinota(kiva idea!). Pitääpä jossain kaupassa tutkia noita vähän lähemmin, en oo vielä lähietäisyydellä ollukka :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tutustu ihmeessä, mutta varo villitystä (se puhkeaa tosi helposti). Nämä tuntuvat kivalta kädessä, sillä ne ovat paksua lasia :)

   Poista
 6. Kauniita ovat! Värit ihania. Meillä ei ole noita, mutta olen kyllä jo pidemmän aikaa katsellut niitä haikaillen. Ehkäpä voin alkaa myös keräilyn, kunhan nyt ensin tyhjennän noita kaappejani. - Meidän vesiremontti jatkuu ensi viikolla keittiön lattian uusimisella, ja tyhjensimme keittiön astiakaappia siirtoa varten... ja huh, huh, mitä kaikkea sieltä löytyi :) Osasta on ihan pakko luopua. Ja sitten jotain kaunista tilalle...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihailen yksinkertaista tyyliä, mutta kotini on kaikkea muuta. Pitäisi tyhjentää kaappeja ja luopua tavaroista. Miten se voi olla niin vaikeaa? Eihän voi kokoajan ostaa kaunista tilalle..

   Poista