sunnuntai 27. tammikuuta 2013

Esteri Tomula

Esteri Tomula sirotin ja munakupit

Keräilijän Aarteet kirjasarjan uusin tulokas (julkaisupäivä on 25.2.13) käsittelee Esteri Tomulan tuotantoa. Akateemisen kirjakaupan esittelyteksti kertoo näin: "Esteri Tomulan koristelemien esineiden arvo ja haluttavuus ovat viime vuosina kasvaneet huimasti. Niitä himoitsevat sekä retrohenkiset kodinsisustajat ja kirppareilla vaeltelijat että aktiiviset keräilijät". Mieheni tunnisti kuvauksesta minut :)

Esteri Tomula sirottimet

Mutta en tunne olevani suuri keräilijä tai täysin retrohenkinen sisustaja. Posliinimaalarina huomioni kiinnittyy lähinnä esineiden taidokkaaseen ja pirteään koristelutekniikkaan. Kolme munakuppia ja kolme sirotinta ovat hyvin pieni kokoelma, mutta kiva lisä astiakaappini aarteiden joukossa. Omenasirotin löytyi kesämökkimme astiakaapista, se on siis isomummon perintöesine. Kaksi muuta sirotinta on ostettu Ruotsista. Ja munakupit ovat kirppislöytö Pohjanmaalta.

Onko teille kertynyt Esteri Tomulan kauniita esineitä?

5 kommenttia:

 1. Tuo kirja täytynee hankkia. Nykyään on miltei mahdotonta löytää kirpparilta moisia herkkuja, ainakaan edullisesti. Olet onnellinen omistaja noille, sillä eipä ole vastaan kävellyt.
  Mukavaa sunnuntaita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä herkut olivat ostovaiheessa edullisia. Ja tiesin näiden olevan myös harvinaisia. Kauniita ovat :)

   Poista
 2. En ole nähnyt koskaan tuollaisia esineitä, keräilijälle oikeita aarteita. Minulla on Tomulan emalikattila, jonka ostin kirpparilta 50 sentillä muutama vuosi sitten. En silloin tajunnut, että niitä pidetään hurjan arvokkaina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ostin nämä. koska ne olivat kauniisti maalattuja. Tiesin niiden olevan Arabian (leima pohjassa). Myöhemmin minulle selvisi niiden harvinaisuus ja arvo. Löytämäsi Tomulan emalikattila on myös harvinaisuus. Ainakin noin halvalla hinnalla :)

   Poista