keskiviikko 26. syyskuuta 2012

Oliivipuu


Onko kukaan saanut oliivipuuta kestämään elossa talven yli?
Tämä on ensimmäinen oliivipuuni.
Joten kaipaan hoito-ohjeita.


Kesällä oliivipuuni pääsee ulos.
Mutta sitä ennen edessä on pitkä talviaika.
Apua!

11 kommenttia:

 1. Minulla on oliivipuu viettänyt jo kaksi talvea sisällä ja on kumma kyllä hengissä. Tosin se pudottaa talvella paljon lehtiä, mutta aloittaa keväällä taas uuden kasvun. Kaksi oliiviakin olen poiminut puusta :) Itse kyselin ohjeita blogissani joskus ja näin minulle vastattiin: "Oliivi pitää kalkitusta maasta, mutta se ei ole kovin tarkka maaperän suhteen. Lannoitusta se kaipaa vain vähän ja leikata voi keväällä maalis-huhtikuussa".
  Luulen, että talvehtimisessa on avainsanana viileys, eli jos sinulla on tarjota sille viileä, valoisa paikka niin se pärjää kyllä. Toivottavasti omani selviää tästäkin talvesta, tosin se on jo nyt pudottanut paljon lehtiä. Sen juurella kasvaa toinen pieni puu, en tiedä mikä, joka kuihtuu talvella ja aloittaa kasvun taas keväällä. Häpeän tunnustaa, etten ole vaihtanut sille kertaakaan multaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Cheri!

   En tiedä onko talvipuutarhamme tarpeeksi viileä. Siellä on noin 15 astetta. Valoa siellä riittää. Oliivipuu pitää ilmeisesti niukasta kastelusta (olen siinä erittäin hyvä). Täytyy varmaan palata aiheeseen talven jälkeen keväällä. Toivotaan, että silloin on vielä jotain esiteltävää :)

   Poista
  2. Luulen, että 15 on ihan passeli lämpötila kasville. Minulla se on viihtynyt salin ikkunanurkassa, missä on varmaankin tuonkaltainen lämpötila.

   Poista
 2. Vau, mä olen niin huono puutarhuri, etten tiennyt, että oliivipuuta yleensäkään voi Suomessa kotona ruukussa kasvattaa!! Toivon tosiaan, että noilla ohjeilla puusi säilyy talven yli.

  VastaaPoista
 3. Kaunis puu! Toivottavasti se selviää talven yli. Ohjeiden mukaan tuo paikkasi vaikuttaisi kyllä hyvälle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sain hyvät ohjeet. Valoa ja sopivan viileää. Suomen talvessa valo lienee suurin haaste.

   Poista
 4. En tiennyt, että oliivipuita voi Suomessa edes kasvattaa. Vau. Ihan tulee etelän fiilikset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saa nähdä kuinka hyvin oliivipuu kasvaa Tampereella :)

   Poista
 5. Samoin, en tiennyt miekään, että oliivipuuta voi täällä kasvattaa. Ostan kyllä heti kun vastaan tulee:)Onnea kasvatukseen.

  VastaaPoista