torstai 23. elokuuta 2012

Mustikkapiirakka


Murotaikina pohja

150g voita
reilu 1dl sokeria
2 munaa
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
3,75 dl vehnäjauhoa

Täyte
 0,5 - 1 litra mustikoita

Muruseos
50g voita
0,5 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoa

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää muna hyvin sekoittaen.
Lisää jauhoseos (vehnäjauho + vaniljasokeri + leivinjauhe.
Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. 

Painele taikina jauhotetuin käsin matalan paistosvuoan 
pohjalle ja reunoille. Levitä täyte. 
Sekoita muruseos ja ripottele se piirakan päälle.


Paista piirakka uunin alatasossa 200 asteen lämmössä n. 25 min.

Tarjoa mustikkapiirakka vaniljajäätelön 
tai vaniljakastikkeen kanssa.




Helppo ja hyväksi havaittu resepti,
johon palaan aina uudelleen.

6 kommenttia:

  1. Namin näköinen resepti, vois kokeillakin. Kivat kuvat!

    VastaaPoista
  2. Nam :) Täytyykin tehdä viikonloppuna reseptilläsi piirakka.

    VastaaPoista
  3. Ihanan herkullista piirakkaa! Itse paistoin juuri äsken omenapiirakan joten täälläkin tuoksuu herkulliselle :D

    VastaaPoista
  4. Slurps, tuoksu tuntuu tänne asti.

    VastaaPoista
  5. Kuulostaa ja myös näyttää hyvälle...nam

    VastaaPoista
  6. Matkatar, Minna, AnniK, Cheri ja Maarit

    Alkuperäinen resepti on Kotiruoka-keittokirjasta (minulla taitaa olla 49:s uusintapainos siitä). Olen muuttanut reseptiä hieman.


    VastaaPoista