Murotaikina pohja
150g voita
reilu 1dl sokeria
2 munaa
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
3,75 dl vehnäjauhoa
Täyte
0,5 - 1 litra mustikoita
Muruseos
50g voita
0,5 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoa
Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää muna hyvin sekoittaen.
Lisää jauhoseos (vehnäjauho + vaniljasokeri + leivinjauhe.
Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.
Painele taikina jauhotetuin käsin matalan paistosvuoan
pohjalle ja reunoille. Levitä täyte.
Sekoita muruseos ja ripottele se piirakan päälle.
Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää muna hyvin sekoittaen.
Lisää jauhoseos (vehnäjauho + vaniljasokeri + leivinjauhe.
Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.
Painele taikina jauhotetuin käsin matalan paistosvuoan
pohjalle ja reunoille. Levitä täyte.
Sekoita muruseos ja ripottele se piirakan päälle.
Paista piirakka uunin alatasossa 200 asteen lämmössä n. 25 min.
Tarjoa mustikkapiirakka vaniljajäätelön
tai vaniljakastikkeen kanssa.
Helppo ja hyväksi havaittu resepti,
johon palaan aina uudelleen.
Namin näköinen resepti, vois kokeillakin. Kivat kuvat!
VastaaPoistaNam :) Täytyykin tehdä viikonloppuna reseptilläsi piirakka.
VastaaPoistaIhanan herkullista piirakkaa! Itse paistoin juuri äsken omenapiirakan joten täälläkin tuoksuu herkulliselle :D
VastaaPoistaSlurps, tuoksu tuntuu tänne asti.
VastaaPoistaKuulostaa ja myös näyttää hyvälle...nam
VastaaPoistaMatkatar, Minna, AnniK, Cheri ja Maarit
VastaaPoistaAlkuperäinen resepti on Kotiruoka-keittokirjasta (minulla taitaa olla 49:s uusintapainos siitä). Olen muuttanut reseptiä hieman.