keskiviikko 1. elokuuta 2012

Kanttarellipiirakka


Olin onnellinen löytäessäni pari litraa kanttarelleja.
Saan vielä monta satoa tästä vakipaikastani,
joka on tietysti hyvin salainen paikka :)


Iso Kanttarellipiirakka


Pohja:
 200g voita/margariinia
4dl vehnäjauhoja
5rkl vettä 
(suolaa)


Täyte:
 2 litraa kanttarelleja
1 sipuli
1 kananmuna
2,5dl kermaa
juustoraastetta 1-2dl
persiljaa
jauhettua mustapippuria
 suolaa
.
Nypi pohjan aineet murumaiseksi seokseksi.
Paista pohjaa 200 asteessa 10min.
Valmista täyte paistamalla sienet pannussa.
Paista sieniä niin kauan, että kaikki irtoava liemi on haihtunut.
Paista silputut sipulit pannussa. Kaada täyte pohjan päälle.
Vatkaa munien rakenne rikki ja lisää joukkoon kerma ja mausteet.
Kaada seos täytteen päälle. Ripottele pinnalle juustoraaste. 
Paista kunnes piiraan pinta on kauniin kullanruskea n. 20-30min.



6 kommenttia:

  1. Meillä kasvaa kanttarellejä talon vierustalla. Niitä on ollut sen verran runsaasti, että ei ole auttanut, kuin opetella syömään niitä, kun ilmaiseksi saa niinkin "arvokasta" ruokaraaka-ainetta. En siis tähän asti ole ollut sieni-ihmisiä. Nyt niitä olen kuitenkin vähän joka ruokaa tunkenut ja ihme kyllä maku on jopa ihan siedettävä. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olisi kiva, jos meilläkin kasvaisi sieniä talon vierustalla. Mutta salainen paikkani on metsässä. Sienistä saa niin monenlaista hyvää syötävää. Hyvä, että olet oppinut tykkämään edes vähän :)

      Poista
  2. Kiitos ohjeesta! Täytyy taas viikonloopuna lähteä omaan salaiseen paikkaani kanttarelleja hakemaan. Ne on kyllä niin hyviä ja onneksi niitä on tänä kesänä runsaasti tarjolla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Odotan jo innolla satoisaa syksyä. Harmi, etteivät meidän lapset pidä sienistä :(

      Poista
  3. Voi miten hyvän näköistä. Pitääkin lähteä viikonlopua metsäretkelle. Hmnn - saisiko kanttarellin rihmastoa siirrettyä kotipihaan.... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eliisa.. hyvä idea. Rihmastoja siirtämään!

      Poista