keskiviikko 7. marraskuuta 2012

Tampereen Kaupungin Teatteri - Veriveljet


”Kai lienet kuullut kohtalosta Johnstone-kaksosten.
Oli veli veljensä kaltainen.
Äidin kohdun jakoivat he kaksistaan.
Mut vain toisen kasvatti hän helmoissaan.”

Musikaali alkaa loppukohtauksesta ja päättyy loppukohtaukseen. Katsojalle kerrotaan heti alussa, että veljekset kuolevat.
Tarina kertoo siis veljeksistä, jotka erotetaan toisistaan vauvoina. Äiti eli rouva Johnstone (Rinna Paatso) joutuu antamaan toisen vauvoista pois, koska hän hoitaa lapsilaumaansa yksin vaatimattomalla palkallaan. Hän antaa toisen vauvoista rouva Lyonsin (Elina Rintala) elätettäväksi. Rouva Lyons uskottelee kaikille, että vauva on hänen omansa. Rouvat sopivat ettei kumpikaan veljeksistä saa tietää totuutta tai molemmat kuolevat. Pojat tapaavat toisensa lapsena ja nuorena, he eivät tiedä totuutta. He ystävystyvät ja vannovat verivalan. Musikaalissa voi nähdä myös yhteiskunnallisia luokkaeroja ja työttömyyttä.

Jussi-Pekka Parviainen näyttelee äitinsä kasvattamaa köyhän perheen poikaa ja Martti Manninen kasvaa rikkaan perheen poikana. Pidin molempien roolisuorituksesta todella paljon. Risto Korhonen on sekopää isoveli, joka saa katsomon repeämään nauruun kerta toisensa jälkeen.

Kertoja kulkee koko ajan tarinan mukana. Kertojina vuorottelevat Tommi Selo ja Sami Hintsanen. Minä näin Sami Hintsasen version. Hän oli loistava. Hänen silmänsä tunkeutuivat katsojan läpi.

Yhteenvetona voin vain todeta, että musikaali on loistava. Nautin siitä todella paljon. Musiikista ja lavastuksesta alkaen kaikki oli todella upeaa. Voisin mennä katsomaan myös Tommi Selon tähdittämän version.

Rooleissa
Jussi Selo - Kertoja
Sami Hintsanen - Kertoja
Rinna Paatso - Rouva Johnstone
Jussi-Pekka Parviainen - Mickey
Martti Manninen - Eddie
Risto Korhonen - Sammy
Saara Lehtonen - Linda
Elina Rintala - Rouva Lyons
Matti Hakulinen - Herra Lyons
Ilpo Hakala - useita rooleja
Eeva Hakulinen - useita rooleja
Pete Koskinen - useita rooleja
Kai Bäckström - useita rooleja
Juulianna Auvinen - useita rooleja


2 kommenttia:

 1. Tässähän alkaa mieli teatteriin! :) Harmi, että lähimpään on matkaa liki 100 km. Vaatii aina erillistä järjestämistä. Ex-temporee ei tule koskaan lähdettyä. :( Ehkä sitten, kun lapset ovat isoja...
  Sami Hintsasta olisi mahtava nähdä livenä. Pidän kovasti hänen tyylistään Tartu mikkiin -ohjelmassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä käyn usein teatterissa. Täällä Tampereella se on erittäin helppoa. Varaan liput yleensä hyvissä ajoin, etten vaan jää ilman.

   Sami Hintsanen yllätti taas positiivisesti. Olen nähnyt hänet myös Vuonna 85 musikaalissa.

   Poista