keskiviikko 28. marraskuuta 2012

Piparkakkumetsä


Joulupipareiden leipominen on oikeastaan aika kivaa puuhaa. En osta valmista pakastetaikinaa, vaan käytän vanhaa reseptiä. Tällä reseptillä leivottiin pipareita jo kymmeniä vuosia sitten. Paras piparimuottini on suuri kuusi, johon mahtuu paljon koristeita. Meiltä löytyy paljon erilaisia muotteja. Lapset leipovat mielellään henkilöauto-, rekka-, omena-, tähti-, dinosaurus- ja Suomi-pipareita. Tämän vuoden uutuutena meillä leivotaan metsäneläimiä (muotit ovat Ikeasta).Rakensin metsäneläimistä pienen piparimetsän, joka mahtuu hyvin suuren lasikuvun alle suojaan. Tämä metsä on aika lumeton versio. Täytyy lisätä vähän sokerikuorrutetta. Myöhemmin rakennan vielä piparitalon lasten iloksi.


Piparitalo-projekti on paisunut joka vuosi suuremmaksi. Viime vuoden mallissa oli monta taloa ja kaarisilta. Siis kokonainen kaupunki. Elämä kaupungissa ei kuitenkaan ollut kovin rauhallista. Sillä dinosaurukset pelottelivat kaupungin asukkaita. Taloissa oli oikeat lasi-ikkunat (sulatettua nallekarkkia).16 kommenttia:

 1. Kyllähän parhaat piparit saa siitä oma tekemästä taikinasta, äidiltä peritystä reseptistä ,tehdyltä.
  Silloin koko koti tuoksuu joululta.

  VastaaPoista
 2. Tulipas kivan näköisiä pipareita! Apua, rakastan joulua, mutta nyt on joulumieli hukassa! En voi käsittää, että joulu on jo vajaa kuukauden kuluttua. Munhan piti tehdä vaikka mitä näpertelyjä etukäteen. murmurmur.. epämääräistä murinaa, nooh ehkä sit seuraavaksi jouluksi. Mihin meni kesä ja syksy? Lauantaina olisi aikomus käydä joulumyyjäisissä, jos vaikka se herättäisi joulumieleni ja saisin vihdoin aikaiseksi alkaa jotain tekemäänkin. :) Tämä postauksesi sai kyllä jo pienoisen kipinän syttymään ja nyt rupesi tekemään mieli piparihommia. Täytyykin ruveta samantien haalimaan netistä pipru-ideoita. 8D Kiitos, pienoisesta joulumielen herättelystä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, sain lähetettyä sinulle ripauksen joulumieltä :)

   Poista
 3. Kokonanen kaupunki kuulostaa hyvälle ;) sitten paljon kuvia tännekkin ;D
  Hieno on piparimetsäkin = JOULU

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siihen meneekin sitten vähän enemmän piparitaikinaa :)

   Poista
 4. Kauniita pipareita, raatsiiko noita syödäkään :) Pitäisikö nyt kuitenkin lähteä sinne I:aan, että saisin metsänväkimuotit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. I ei ole lempikauppani. Mutta kivat muotit sieltä löytyi :)

   Poista
 5. Minunkin piti vapaapäivinä leipoa pipareita, vaan kuinka kävikään? Vapaat pidetty ja piparit leipomatta. Taitaa tulla ensimmäinen Joulu kun meille ei tehdä piparkakkutaloa. Herkullisen näköisiä pipareita olette tehneet.
  Mukavaa iltaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihailin lapsena piparkakkutaloja. Piti kasvaa hieman, että osasi tehdä laivan ja oman kodin pienoismallin piparitaikinasta. Piparitaikina on oikeastaan aika kiva materiaali :)

   Poista
 6. Onpa hieno metsä siellä, eikä se kaupunkikaan todellakaan hullummalta kuullosta! :)

  VastaaPoista
 7. Voi miten hienoja! Meilläkin leivottiin tänään noin kilon verran piparkakkuja, ensimmäinen kerta kun tein taikinan itse. Ei jää viimeiseksi kerraksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taikina on tosi helppo tehdä itse. Se pitää maustua jääkaapissa päivän tai pari.

   Poista
 8. Joka puolella tuntuu olevan piparien leivonta käynnissä. Itse en ole koskaan tehnyt piparitaikinaa, mutta tekisi mieli kokeilla, reseptiä siis etsimään. Mulla on myös tullut kerättyä/ostettua erillaisia muotteja, joista saa persoonallisia pipareita. Ihania olette saaneet aikaiseksi, NAM!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paras osuus tässä hommassa on valmiiden pipareiden koristeleminen :)

   Poista