maanantai 15. lokakuuta 2012

Isoäidin Omenapiirakka

Isoäidin omenapiirkka ennen paistoa

Tämä resepti on hyvin perinteinen ja helppo. Omenapiirakan helppous piilee piimätaikinassa, jonka aineet vain sekoitetaan keskenään. Jos vielä ulkoistaa omenoiden kuorimisen jollekin toiselle (niin kuin minä teen), saa todella nopeasti hyvää tarjottavaa kahvipöytään :)

Pohja:

2 dl sokeria
4,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1 tl vaniljasokeria
3 dl piimää
100g voita/margariinia
1 tl kardemummaa

 Täyte: Noin 4 omenaa + kanelia 


Sekoita kuivat aineet hyvin piimään, sulata voi ja lisää joukkoon. Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan. Laita taikinan päälle kanelissa pyöritellyt omenalohkot. Paista uunin alatasossa 175 asteessa noin 30-40 minuuttia.

Tarjoile piirakka vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kera. Nam!

Isoäidin Omenapiirakka paiston jälkeen


10 kommenttia:

  1. Teen vähän samantyyppistä perinneomenapiirakkaa, mutta kotimaisia omenoita en koskaan kuori. Niistä tulee piirakkaan kaunis väri ja hyvin ovat menneet alas. Huomiseksi pitäisikin väsätä tuollainen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri näin, kotimaisia omenoita ei tarvitse kuoria. Minun reipas apulaiseni tosin halusi kuoria omenat ;)

      Poista
  2. Nyt tämä likka lähtee hakemaan kaupasta piimää :)Ai miksi ? No jotta hän voi myös leipoa tuollaasta herkkua , hah ;D

    Ja kukkakaupasta haen tuhkapensaan vai oliko se sellainen ? pitääpi tarkistaa ennen lähtöä tuolta edellisistä postauksista. Kauniin karu se sinun puskasi . Tahto myös sellaisen

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Piirakka sopii nopealle leipurille, kun ei edes tarvitse kaivaa vatkainta esiin.

      Tuhkapensaan löytyminen voi olla vaikeaa. Ostin ensimmäisen näkemäni tuhkapensaan. Suloinen rumilus :)

      Poista
  3. Oi, ihana piirakka. Mun pitäis täällä vähän ryhdistäytä näiden herkkujen kanssa... Mutta huomenna voisin kyllä lapsille leipoa piirakan, kun loma alkaa. Kiitos tästä helposta ohjeesta. - Ja lapset siis pilkkomispuuhiin....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minunkin pitäisi jättää piirakat leipomatta ja lähteä lenkille. Mutta leipominen on niin kivaa hommaa, varsinkin kun saa apua omenoiden kanssa :)

      Poista
  4. Nuuh, miltein tunnen herkullisen piirakantuoksun nenässäni :)
    Mukavaa viikonalkua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Leivonnaisten tuoksu kodissa luo tunnelmaa :)

      Poista
  5. Tuota olisin voinut nauttia jälkkäriksi! Sen kalakeiton jälkeen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä tehdään seuraavaksi kalakeittoa ja teillä omenapiirakkaa :D

      Poista