keskiviikko 13. kesäkuuta 2012

Retro Aarteet


Kirjan mainosteksti:

 Retroilijan aarteet avaa lukijalle Suomi-designin aarreaitan. Tunnettujen muotoilijoiden tuotteet yhdistyvät arkisiin esineisiin muistoja herättävänä kokonaisuutena. Materiaalit muovista metalliin ja puusta pellavaan saavat oman esittelynsä. Esineistö kattaa niin arjen kuin juhlankin. Padat ja pannut, kankaat ja kattilat, verhot ja valaisimet, tapetit ja tuolit luovat monipuolisen kuvan menneiden vuosien esinemaailmasta. Retroilijan aarteet näyttää myös, miten retron voi yhdistää tyylikkäällä tavalla nykypäivän koteihin.  


Olen ollut tyyväinen tähän kirjahankintaani. Monet kirjan esineet ovat tuttuja lapsuudestani. Nämä siniset kahvipannut ovat Finelin kahvipannuja. Vasen "Sinihilkka" (60-80e). Aika ihania!


Näitä vanhoja purkkeja näkee usein kirppareilla. Ajatella, että tuo Hangon keksipurkki on 120e arvoinen ja lakupurkki 70-100e.


Tässä on Ilmari Tapiovaaran Crinolette-tuoli (1961). Tämä tuoli on niin ihana, että haluaisin sen itselleni. Saahan sitä unelmoida :)

Tilasin kirjan täältä..
http://www.adlibris.com/fi/product.aspx?isbn=951038321X

7 kommenttia:

 1. Ihana arpajaisvoittoni saapui tänään postilaatikkooni, kiitos vielä kerran!
  Ihania retroaarteita kirja pullollaan, kelpaisivat mullekin.
  Mukavaa päivää!

  VastaaPoista
 2. Kivan näköinen kirja! Varmaan inspiroi!

  VastaaPoista
 3. Voi kun löytäisikin jostakin tuollaisia turkooseja kahvipannuja. Aivan ihania!

  VastaaPoista
 4. Joo.. Turkoosi kahvipannu on aivan ihana!

  VastaaPoista
 5. Tulin tänne vastavierailulle ja rikastuin yllättäen. :) Minulta löytyy melkein kaikki nuo kirjan kuvien esittelemät esineet, ikävä kyllä ei kuitenkaan upeaa tuolia. En tosin tiennyt, että ne ovat noin arvokkaita.

  VastaaPoista
 6. Mulla on tuollainen musta crinolette. Kyllä on makea!

  VastaaPoista
 7. Minullakin on musta ja valkoinen crinolette. Ihania esineitä ja niin kauniita! :)

  VastaaPoista