torstai 31. tammikuuta 2013

Ketunhäntä kainalossa



Mieheni tykkää viettää aikaa "ketunhäntä kainalossa". Hän on suorastaan ihmeen rehellinen mies, ottaen huomioon kaiken ketunhäntä kainalossa viettämänsä ajan. Vanha suomalainen sananlasku toimii kuvana, onneksi ei tekoina ;)

Pehmotassu  viihtyy hyvin sylissä. Sylistä on mukavaa katsella maailmanmenoa ja naksutella linnuille. Tuuhean oranssin hännän päässä on muutamia vitivalkoisia karvoja. Häntä on aina hyvin hoidettu. Neiti pesee häntäänsä monta kertaa päivässä. Ja palvelusväki harjaa koko turkin ainakin kerran päivässä. 



Pehmotassu on taiteilijanimi. Se on käytössä vain blogissa. Pehmeät tassut kätkevät sisäänsä terävät kynnet. Mutta nämä ovat harvinaiset kissankynnet. Ne eivät ole esillä juuri koskaan. Ne näytetään yleensä vain pihaan eksyneelle hiirelle tai raapismispuulle.

sunnuntai 27. tammikuuta 2013

Esteri Tomula

Esteri Tomula sirotin ja munakupit

Keräilijän Aarteet kirjasarjan uusin tulokas (julkaisupäivä on 25.2.13) käsittelee Esteri Tomulan tuotantoa. Akateemisen kirjakaupan esittelyteksti kertoo näin: "Esteri Tomulan koristelemien esineiden arvo ja haluttavuus ovat viime vuosina kasvaneet huimasti. Niitä himoitsevat sekä retrohenkiset kodinsisustajat ja kirppareilla vaeltelijat että aktiiviset keräilijät". Mieheni tunnisti kuvauksesta minut :)

Esteri Tomula sirottimet

Mutta en tunne olevani suuri keräilijä tai täysin retrohenkinen sisustaja. Posliinimaalarina huomioni kiinnittyy lähinnä esineiden taidokkaaseen ja pirteään koristelutekniikkaan. Kolme munakuppia ja kolme sirotinta ovat hyvin pieni kokoelma, mutta kiva lisä astiakaappini aarteiden joukossa. Omenasirotin löytyi kesämökkimme astiakaapista, se on siis isomummon perintöesine. Kaksi muuta sirotinta on ostettu Ruotsista. Ja munakupit ovat kirppislöytö Pohjanmaalta.

Onko teille kertynyt Esteri Tomulan kauniita esineitä?

perjantai 25. tammikuuta 2013

Tiimarissa nuortuu ;)


Tiimarin ale saa minut villiintymään. Vaikutus on edelleen sama kun reilu 30 vuotta sitten. Nämä tuotteet olivat -50% alessa. Minulla on aina käyttöä värikkäille paperitavaroille. Katsokaa tuota Pip Studion vihkoa. Siinä on raikkaat värit ja hyvä tunnelma. Happy products for happy people :D

Tiimarissa oli paljon myös kivoja tarroja. Ostin sydän- ja kissatarroja ystävänpäiväksi.

Hyväntuulen perjantaita kaikille :)

sunnuntai 20. tammikuuta 2013

Muumi lasikortti

Iittala lasikortti Niiskuneidin juhannuskukat

Löysin siivouksen yhteydessä kaksi Iittalan lasikorttia. Nämä ovat hyvänmielen esineitä, joita katsellessa hymyilyttää. Ensin ajattelin, että voisin luopua näistä. Mutta en voi. Näissä on ihanat värit ja lämmin tunnelma. Pulassa ollaan taas..

Iittala lasikortti Onnellinen Muumipeikko

Järkevä ihminen laittaisi turhat esineet pois. Minä tunnelmoin tavaroitteni kanssa. Moni esine kantaa mukanaan muistoa, joka on ainutkertainen. Voisin oikeastaan päättää, että ostan uuden tavaran vasta sen jälkeen, kun joku vanha on ensin luovutettu eteenpäin. Kuulostaa hyvältä :)


perjantai 18. tammikuuta 2013

Muumimuki keräily

Muumimuki kesä 2006 "Uimahyppy"

Kaikki alkoi vuoden 2006 Uimahyppy mukista. Ostin näitä mukeja neljä. Ajattelin niiden sopivan hyvin kesämökillemme. Mukit eivät koskaan pääseet perille ja käyttöön. Mutta kipinä oli syttynyt :)



Muumimuki joulu 2004

Nyt kun muumimukeja on jo hyvin monta, voin myöntää kerääväni niitä. Se tarkoittaa minun kohdallani sitä, että ostan aina uuden sesonkimukin, kun se ilmestyy. En tuhlaa rahojani vanhojen harvinaisuuksien metsästämiseen Huutonetistä.

Muumimuki joulu 2004

Muumimukit ovat olleet hyvä sijoitus. Osan hinta on jopa kymmenkertaistunut ostohetkestä. Muumibuumi muistuttaa hulluutta. Ja olen lähtenyt siihen mukaan :)

Muita?

sunnuntai 13. tammikuuta 2013

Mitä kissa tekee pakkasella?


Pehmotassu nukkuu 23 tuntia vuorokaudessa. Yksi tunti menee seurusteluun ja syömiseen. Kissan elämä näyttää tylsältä, mutta kehrääkö masentunut kissa ahkerasti? Ei. Tämä tyyli sopii Pehmotassulle erittäin hyvin. Huomenna on taas ikävä maanantaiaamu. Minä kiiruhdan töihin kukonlaulunaikaan. Ja mitä tekee kissa? Kääntää tyytyväisenä kylkyä ja jatkaa uniaan.



torstai 10. tammikuuta 2013

Vitriini Villitys


Sain joululahjaksi jotain kivaa ja käytännöllistä.  Kaksi aikaisemmin hankkimaani sai seurakseen kolmannen. Uusi keräily on siis alkanut :)


Olen ihastunut Iittalan vitriineihin. Ne on suunnitellut lasitaiteilija Anu Penttinen. Vitriinin sisälle voi laittaa melkein mitä vaan. Sisällä olevat esineet näkyvät kauniisti paksun lasin läpi. Hyvin arkinenkin esine näyttää upealta värikkään vitriinin sisällä.



Vitriineissä on kuitenkin yksi huono puoli, jota niiden suunnittelija ei ole ottanut huomioon. Ne pinoutuvat huonosti päällekäin. Niitä ei siis ole tehty pinottavaksi. Lisäksi pienen ja suuren vitriinin mittasuhteet eivät sovi yhteen. Pieni vitriini voisi olla yksi neljäsosa suuresta vitriinistä.


Ehkä pidän esillä vain yhden vitriinin kerrallaan. Ja unohdan niiden pinoamisen.

Hyväntuulista torstaita kaikille :)

perjantai 4. tammikuuta 2013

Hoitajatar Pehmotassu


Meillä on oma sairaanhoitajatar, joka parantaa läsnäolollaan. Hoitaja aavistaa nopeasti kuka perheessä on sairas ja muuttaa majansa potilaan huoneeseen. Kun minä lepäsin sairaana vuoteessani, hoitajatar vietti aikaansa kylkeäni vasten lepäillen.


Lapseni on nyt kuumeessa ja hoitajatar on muuttanut lapseni huoneeseen. Potilas saa osakseen tassuhierontaa, läheisyyttä, lämpöä ja kehräystä. Väsymätön hoitaja uurastaa päivin ja öin pelkällä ruokapalkalla.


Hoitajatar on ahkera ja niin suloinen, että hän saa hyvin sairaankin potilaan hymyilemään. Hoitajater Pehmotassu tekee työtään lämmöllä ja rakkaudella potilastaan kohtaan.

Ajatelkaa sairaalaa, jossa joka potilaalle olisi oma pehmoinen hoitajatar. Olisi suorastaan ilo sairastaa :)