perjantai 4. tammikuuta 2013

Hoitajatar Pehmotassu


Meillä on oma sairaanhoitajatar, joka parantaa läsnäolollaan. Hoitaja aavistaa nopeasti kuka perheessä on sairas ja muuttaa majansa potilaan huoneeseen. Kun minä lepäsin sairaana vuoteessani, hoitajatar vietti aikaansa kylkeäni vasten lepäillen.


Lapseni on nyt kuumeessa ja hoitajatar on muuttanut lapseni huoneeseen. Potilas saa osakseen tassuhierontaa, läheisyyttä, lämpöä ja kehräystä. Väsymätön hoitaja uurastaa päivin ja öin pelkällä ruokapalkalla.


Hoitajatar on ahkera ja niin suloinen, että hän saa hyvin sairaankin potilaan hymyilemään. Hoitajater Pehmotassu tekee työtään lämmöllä ja rakkaudella potilastaan kohtaan.

Ajatelkaa sairaalaa, jossa joka potilaalle olisi oma pehmoinen hoitajatar. Olisi suorastaan ilo sairastaa :)22 kommenttia:

 1. Eläimet aavistaa kyllä sairaudet. Meijän ensimäinen koira meni aina pojan jalkopäähän kun poika oli tulossa kipeäksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pehmotassu on tuonut paljon iloa elämäämme. Ihailen sen älyä ja nokkeluutta.

   Poista
 2. Meilläkin Viivi mielellään hoitaa sairaita. Vanhainkodeissa taitaa olla jo jonkin verran lemmikkieläimiä piristämässä vanhusten arkea.

  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin.. Jos on koko elämänsä omistanut lemmikin, olisi aika karua joutua vanhana elämään ilman lemmikkiä. Toivon paljon pehmeitä hoitajia vanhainkoteihin :)

   Poista
 3. Täällä on myös opetettu vierailukoiria esim vanhainkoteihin. Eläimillä on suuri vaikutus hyvinoloon. Luin kai joskus jostain, että pienikin läheisyys eläinten kanssa tuottaa paljon hyvänolonhormooneja. Olenkin ottanut oikein asiakseni helliä meidän nelijalkaisia päivittäin. Varsinkin silloin, kun itsellä on apea olo. Auttaa kyllä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta. En voi olla surullinen kissa sylissäni. Meillä halitaan ja sylitellään pitkin päivää. Onneksi Pehmotassu tykkää hellimisestä erittäin paljon :)

   Poista
 4. Voi sisar hellä punainen ♥ Kissat ovat todella terveellisiä ruumiille ja mielelle ja niin helliä hoitajia. Margaret Atwoodin kirjassa Oryx ja Crake oli geenimanipulaatiolla synnytetty uusi laji, joka kerääntyi sairaan ympärille kehräämään tämän terveeksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on ollut kissa lähes koko elämäni. Aamulla ensimmäiseksi ja illalla viimeiseksi saan silittää kissan pehmeää turkkia. Hymyä ja hyvää oloa :). Minun täytyy etsiä käsiini tuo mainitsemasi kirja.

   Poista
 5. Teillä lisäksi erityisen kaunis hoitajatar pehmeyden lisäksi. Meillä töissä hoitajalla on yksi potilas, mutta ikinä ei pysty tuollaiseen pehmeyteen ja hellyyteen, mitä eläin voi olla. Mun jenkkakahvat eivät riitä ;) - Meillä tytöllä on ihan hirveä eläinnälkä, koira sen olla pitäisi. Kissat ovat ihania, mutta mies saa heti nenäkutinan, voisi käydä koirankin kanssa samoin, vaikka olen kuullut kyyllä siedätyksestäkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lapset rakastavat eläimiä. Olen huomannut kissan olevan erityisen tärkeä 13-vuotiaalle pojalleni. Aitoa lämpöä ja läheisyyttä :)
   Mieheni ja poikani ovat molemmat kissoille allergisia (siis testejen mukaan). Mutta on olemassa yksi kissarotu, joka ei aiheuta allergiaa. Se on Siperiankissa. Pehmotassun turkki on kolminkertainen. Jos muistan oikein, siperiankissoilla on vain tuhannesosa kissa-allergiaa aiheuttavaa proteiinia.

   Poista
 6. meillä oli lapsena kissa joka tuli meillä pentukissana ja minäkin olin silloin pieni vauva kun kissa tuli taloon. Kissa kasvoi ja niin minäkin. Muistot liittyy siihen kun olin sairas niin kissa aavisti sen. Nyt kissa on jo eläinten taivaassa. Kyllä kaipaan tuota kissaa.

  VastaaPoista
 7. :) näin ihanasti ne vaan toimivat :)

  VastaaPoista
 8. Todella hieno hoitajatar! Kyllä varmasti ilahduttaa potilasta kuin potilasta tuollainen seura.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinullakin taitaa olla punaruskea hoitajatar siellä kotona :)

   Poista
 9. Ihana kisu, onko hän Norjalainen metsäkissa? Aikalailla meidän artun näköinen, joka edustaa juuri tätä lajia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävin kurkkaamassa teidän suloista Arttu-poikaa. Sehän oli aivan kuin meidän neitokainen. Pehmotassun sukujuuret eivät ole aivan selvillä. Mutta ulkonäkö ja luonne viittaa Siperiankissaan, joka on läheistä sukua Norjalaiselle metsäkissalle. Pehmotassu on kooltaan pienempi.

   Poista
 10. Ihana hoitajatar! Kyllä lemmikit on mahtavia, kun ne aavistavat ja osaavat auttaa tarvittaessa.
  Hyvää alkanutta vuotta teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos. Teilläkin vilistää suloinen koiranpentu :)

   Poista
 11. Ihana hoitajatar♥ Toivottavasti lapsesi on jo tervehtynyt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Hoitajatar teki työnsä hyvin ja potilas parantui :)

   Poista