perjantai 18. tammikuuta 2013

Muumimuki keräily

Muumimuki kesä 2006 "Uimahyppy"

Kaikki alkoi vuoden 2006 Uimahyppy mukista. Ostin näitä mukeja neljä. Ajattelin niiden sopivan hyvin kesämökillemme. Mukit eivät koskaan pääseet perille ja käyttöön. Mutta kipinä oli syttynyt :)Muumimuki joulu 2004

Nyt kun muumimukeja on jo hyvin monta, voin myöntää kerääväni niitä. Se tarkoittaa minun kohdallani sitä, että ostan aina uuden sesonkimukin, kun se ilmestyy. En tuhlaa rahojani vanhojen harvinaisuuksien metsästämiseen Huutonetistä.

Muumimuki joulu 2004

Muumimukit ovat olleet hyvä sijoitus. Osan hinta on jopa kymmenkertaistunut ostohetkestä. Muumibuumi muistuttaa hulluutta. Ja olen lähtenyt siihen mukaan :)

Muita?

21 kommenttia:

 1. Tyttäreni Maiju on myös muumimukien keräilijä , sillä erolla ehkä muihin keräiliöihin nähden , että siellä on kaikki mukit käytössä kokoajan . Niitä on kerääntynyt kaikki ihan alusta saakka jokunen on saattanut rikkoutuakkin matkanvarrella . Muumihullu kaikki tynni ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Osa "tavallisista" muumimukeista on meilläkin arkikäytössä. Mieheni juo aina Muumipappa-mukista ja minulla on Muumimamma ja Niiskuneiti kahvihetkiä.
   Sano Maijulle, että ottaa nyt kiireesti ne arvokkaimmat pois käytöstä ;)

   Poista
 2. Miekin kerään samalla tavalla kun sie (en metsästä vanhoja kalliita) mutta kyllä ne vanhimmatkin joulumukit on käytössä. Nehän on astioita :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on hyvin paljon Arabian mukeja. Siis myös muita kuin muumimukeja. On Korentoa, Primaveraa, Teemaa, Taikaa ja Satumetsää. Mieheni huomauttaa usein, että astioita on ihan liikaa. Mutta eihän niitä voi olla liikaa, jos käytän niitä kaikkia :)

   Poista
 3. Muumit ovat ihania, mutta en ole ryhtynyt keräämään muumiaiheta vaikka keräilijä olenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Innostun helposti keräilystä, mutta yritän olla myös järkevä. Voin tunnustaa olevani mukihullu, joka omistaa hyvin paljon mukeja ja ostaa niitä salaa lisää. Pitäisiköhän mennä hoitoon :)

   Poista
 4. Samanlaine keräilijä olen minäkin, uusilla mennään eteenpäin. Ensin keräsin vain sinisiä, mutta nyt tulee ostettua melkeimpä kaikki uudet muki mallit. Kaikki on olleet käytössä, mutta osan kiikutin vinttiin kun kaappitila loppui.
  Pientä mutta suurta bogi on muuten mahtava tietopaketti mukien suhteen, uusi kesä malli oli jo siellä nähtävillä :) Tykkäsin !
  Muumimania on koukuttava viirus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä. Täytyy käydä vilkaisemassa mitä blogista löytyy. Ihana muumi-viirus :)

   Poista
 5. Minä keräilen, mutta hyvin hiljalleen kun ei ole varaa ostaa kuin tarjouksesta. Yleensä lahjaksi saan. :)

  VastaaPoista
 6. Myönnän keräileväni, mutten osaa mieltää mukeja sijoituksena. Mukit meillä joka päivä käytössä enkä usko niillä koskaan rikastuvani :)
  Kauniita ovat ja niiden käytöstä saan hyvää mieltä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvänmielen esineitä. Minun pitäisi varmaan myydä osa kaksoiskappaleistani pois, että saisin kaappeihini lisää tilaa ja uusia mukeja tilalle :)

   Poista
 7. Meillekin on kertynyt muumimukeja, mutten kyllä ole niitä sijoitusmielessä ostellut. Ovat muuten vaan iloisia ja sopivan kokoisia :) Sinänsä kyllä ihan huimaa, miten niiden arvo on kasvanut. ei sekään kyllä haittaa tee :) Hyvää viikonloppuA!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muumimukeja taitaa olla jo aika monessa kodissa. Ostin ensimmäiset, koska pidin niiden tunnelmasta. Arvonnousu on ollut mukava huomio :)

   Poista
 8. Minä en jossainkohdin tykännyt yhtään muumimukeista. Sittemmin mieli on muuttunut ja katselen niitä aina "sillä silmällä". Kaappiinkin niitä on kertynyt jo kolme. Aika uusia varmaan kaikki, tai ainakin noin 5-6 vuotta vanhoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En lämmennyt 1990-luvun ensimmäisille mukeille. Mieli muuttui vähitellen. Nyt mukeja on jo ihan liikaa :)

   Poista
 9. Meillä on kaikki ihan arkikäytössä, Iltapurjehdus, Stockmannin, Hurraa, sesongit mukaanlukien. Musta ne on vaan kivoja ja ostan niitä siks. Nyt oon miettiny, että alan ostaan vaan tosikivat, alkaa muuten olla liikaa (lähemmäs 40).
  Pyörittelen niitä vuodenajan mukaan käyttöön eli osa lepovuorossa välillä.

  Mukavaa viikonloppua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua.. Tajusin juuri, etten edes tiedä monta mukia omistan. Meillä on vain osa mukeista käytössä. Käytämme myös muumikulhoja arkikäytössä. Kulhoja meillä on noin reilu kymmenen. Astiakaappi ilman muumitunnelmaa on hyvin tylsä :)

   Poista
 10. Ihania muumijuttuja <3 mukavaa viikkoa sinulle !

  VastaaPoista
 11. minkähän arvoisia on sellaset mukit kuin.stockmann,iltapurjehdus,toimisto,millenium,hurraa,muumipeikko unelmoi,on kaikki nuo kaapissa ja muutama muu muumi juttu,olen harkinnu myyntiä,mutta kannaattaako?

  VastaaPoista
 12. Olen vuosien varrella ostanut tyttären lapsille (2 lasta) joululahjoiksi muumimukeja ja samanlaisen murokupin:) Ne on ollut ihan arkikäytössä. Tytär laski, että on 17 mukia ja murokuppia :)

  VastaaPoista