perjantai 30. marraskuuta 2012

Älä osta mitään


Tänään vietetään "Älä osta mitään"-päivää.
Luonto-Liiton järjestämä päivä kannustaa viettämään 
yhden päivän ilman ostoksia 
ja pohtimaan samalla omia kulutustottumuksiaan. 
 Tänä vuonna päivän teemana on Koe, älä osta.
 
Hyvä!

Kulutustottumukseni? 

Pidän vanhoista, elämää nähneistä tavaroista.
Yritän olla ostamatta kiinalaista krääsää.
Suosin kierrätystä. 
Pyrin ostamaan lähellä tuotettua ruokaa.
Ymmärrän, että onnea ei saa ostamalla :)

En ole ihan toivoton tapaus,
mutta parantamisen varaa varmasti on.

Miten teillä vietetään ÄOM-päivää?
  


18 kommenttia:

 1. Ai hitsi, kävin jo heti aamusta ostoksilla. (Ostin matokuurin kissalle, mutta sehän ei ole mitään turhaa tavaraa.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kissan matokuuri on erittäin tarpeellinen ostos. Hauskaa, että täällä on aivan samat puuhat menossa. Neiti saa tänään matolääkkeen :)

   Poista
 2. ei vietetä äom päivää ollenkaan. meillä on kummallakin (isännällä ja minulla) tlipäivä, joten suuntimat otetaan kaupoille. viikonloppuna meillä juhlitaan pienemmän minin suurta päivää, joten sekin tekee tästä päivästä vaikean toteuttaa tuon äom:n osalta..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä tehdään tänään viikonlopun ruokaostokset, joten päivän teema ei toteudu täälläkään. Mutta muuten pyrin kuluttamaan mahdollisemman vähän. Joskus se onnistuu paremmin, joskus taas ei.

   Poista
 3. Onpa vaikeeta olla ostamatta mitään, ruokakomero huutaa tyhjyyttä, ja joulumarkkina hulinat on jokapuolella. Kukkia ja joku jouluinen juttu varmaan taas eksyy ostoskoriin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajattelen omia kulutustottumuksiani pitkällä aikavälillä. Tänään täytyy tehdä ostoksia.

   Poista
 4. Löysin tänne blogiisi ensikertaa tänään:)) Ihan hyvä olisi jokaisen välillä ajatella ostostottumuksiaan, moni asia voisi jäädä kauppaan.Itse kiertelin eilen ideaparkissa ja mietin sitä hirveää joulukoristeiden määrää. Toisaalta vähemman on enemmän. Jos aina ostaa uutta mihin vanhat koristeet joutuu?? Hauska yhteensattuma, tuo sinun vanerienkeli,itse olen ihan samanlaisia aikanaan tehnyt kuviosahalla ja ohjeen sain käsityökerhon vetäjältä. Mukavaa loppuviikkoa sinulle!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämpimästi tervetuloa Taina :)

   Kaupat ovat pullollaan joulukoristeita. Ostavatko ihmiset todella uusia koristeita joka vuosi?

   Harrastin joskus puutöitä, sain enkelin-ohjeen kerhon ohjaajalta. Hauska sattuma :)

   Poista
  2. Kiitos Ninni kun tulit vastavierailulle :)) Askartelublogini sivupalkista pääset katselemaan myös toista blogiani Tämä hetki, joka sisältää omia sisustus ym. tuunailujani. Linkitin sinne sinun kivan blogisi. Minun puutyöopeni nimi oli Anne.

   Poista
  3. Täytyy käydä tutustumassa. Minunkin opettajani nimi oli Anne :D

   Poista
 5. Tänään pysytään poissa kaupoista,muutenkin ostelen hyvin harkitusti,mieluimmin kotimaista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kotimaisuus on erittäin tärkeää myös minulle :)

   Poista
 6. Minulla on samanlaiset ostotottumukset kuin sinulla, ostan mieluummin käytettyä ja lähellä tehtyä. Olen kasvanut perheessä, missä kierrätettiin ja käytettiin tavaroita aina uudelleen, ja vähävaraisena opiskelijana opin hankkimaan kaiken kirppareilta ja roskalavoilta. Ruokaa tietysti ostan kaupasta, mutta pyrin myös keräämään talvivarastoja pakastimeen ja kellariin. Tälläiset kulutustottumukset ovat elämäntapa enkä koe kieltäytyväni houkutuksista, tunnen suurempaa iloa uusien käyttötarkoitusten keksimisestä tavaroille kuin uusien ostamisesta. Tänään on helppoa olla ostamatta mitään, sillä ulkona riehuu talvimyrsky ja pysyttelen kotona tulen ääressä. Kuitenkin kulutan tänäänkin, tätä kirjoittaessani sähköä, uuneissa palaa tulet ja kohta sytytetään taas kynttilöitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa. Talvivarastoja kerätään joka syksy täälläkin. Enemmänkin voisin kerätä. Ruoan pois heittäminen tuntuu minusta erityisen pahalta. Koen suurta iloa, kun löydän jotain kivaa ja edullista kirpparilta.

   Onnelliseksi minut tekee kodin lämpö, terveys, perhe ja ystävät.

   Poista
 7. Kirjoittelin aiheesta jo itsekin, keskiviikkona, kun en ollut varma ehdinkö tänään koneelle ollenkaan.

  Ilahdutin itseäni hakemalla kirjastosta neljä kirjaa viikonlopuksi. Selailen niistä tänään ainakin yhtä ja menen ajoissa nukkumaan. Mutta noin yleensä ottaen kulutustottumuksissani on paljonkin parantamisen varaa, vaikka suosinkin kierrätettyjä tuotteita. Pitää ( ja yritänkin ) harjoitella parempaa harkintaa ihan mitä tahansa hankkiessa.

  Kivaa viikonloppua !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä ostelen aivan liikaa kirjoja. Pitäisi katsoa aina ensin kirjastosta. Kosmetiikka houkuttelee myös. Voisin käyttää ensin vanhat tuotteet loppuun. On hyvä tiedostaa missä on parannettavaa.

   Mukavaa viikonloppua :)

   Poista
 8. Minä ostin tänään pasteijan aamiaiseksi, sen jälkeen kun olin ostanut hammaskiven poiston! Ilman pasteijaa olisin voinut elää, mutta hammaskivenpoisto on kyllä silloin tällöin pakollinen!

  Kulutustottumuksissani on parantamisen varaa, kierrätys on paremmin mallillansa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hammaskivenpoisto on kyllä erittäin hyödyllinen ostos myös ÄOM-päivänä :)

   Poista