Marsipaaniomenat ennen paistoa |
Marsipaanimenat ovat loistava pyhäpäivän jälkiruoka.
Varsinkin jos omistaa monta suurta omenapuuta ;)
Varsinkin jos omistaa monta suurta omenapuuta ;)
Tarvitset:
8-10 omenaaa
1 marsipaani pötkö
(tai mantelimassaa)
1 dl pähkinärouhetta
(0,5 dl fariinisokeria)
1 munanvalkuainen
kanelia
kardemummaa
kardemummaa
Tässä toimivat paremmin jauhoiset omenalajikkeet.
Halkaise omenat ja koverra siemenkodat pois.
Aseta puolikkaat voideltuun vuokaan.
Sekoita marsipaani tai mantelimassa murumaiseksi seokseksi.
En lisännyt seokseen fariinisokeria, makeutta maun mukaan.
En lisännyt seokseen fariinisokeria, makeutta maun mukaan.
Lisää valkuainen ja mausteet.
Laita seos lohkojen päälle.
Paista uunissa 175 asteessa noin 40 min.
Marsipaaniomenat paiston jälkeen |
Tarjoile marsipaaniomenat jätskin kanssa.
Meillä on ollut runsas omenasato,
joten omenaa on käytetty raaka-aineena aika paljon :)Hyväntuulista sunnuntaita!
Vaikuttaa hyvältä! Täytyy pitää mielessä.
VastaaPoistaResepti pysyy täällä tallessa :)
PoistaTätä täytyy kokeilla! Omenat tosin on haettava kaupasta.
VastaaPoistaKaupan omenat käy hyvin. Tämä on aika makea herkku :)
PoistaNamskis, mitä herkkua! Mukavaa sunnuntaita :)
VastaaPoistaTämän herkun jälkeen voikin sitten lähteä kävelylenkille metsään :)
PoistaNoiden täytyy olla hyviä!! Kokeilen :)
VastaaPoistaSuosittelen.. silloin kun on aivan liikaa omenoita ja tekee mieli jotain hyvää :)
PoistaNam! Vaikuttaa herkulta, tälläisena satovuonna ei omenareseptejä voi olla liikaa.
VastaaPoista