sunnuntai 21. lokakuuta 2012

Marsipaaniomenat

Marsipaaniomenat ennen paistoa

Marsipaanimenat ovat loistava pyhäpäivän jälkiruoka.
Varsinkin jos omistaa monta suurta omenapuuta ;)

Tarvitset:
8-10 omenaaa
1 marsipaani pötkö
(tai mantelimassaa)
1 dl pähkinärouhetta
(0,5 dl fariinisokeria)
1 munanvalkuainen
kanelia
kardemummaa

Tässä toimivat paremmin jauhoiset omenalajikkeet.
Halkaise omenat ja koverra siemenkodat pois.
Aseta puolikkaat voideltuun vuokaan.
Sekoita marsipaani tai mantelimassa murumaiseksi seokseksi.
En lisännyt seokseen fariinisokeria, makeutta maun mukaan.
Lisää valkuainen ja mausteet.
Laita seos lohkojen päälle.

Paista uunissa 175 asteessa noin 40 min.

Marsipaaniomenat paiston jälkeen

Tarjoile marsipaaniomenat jätskin kanssa.


Meillä on ollut runsas omenasato, 
joten omenaa on käytetty raaka-aineena aika paljon :)

Hyväntuulista sunnuntaita!

9 kommenttia:

  1. Vaikuttaa hyvältä! Täytyy pitää mielessä.

    VastaaPoista
  2. Tätä täytyy kokeilla! Omenat tosin on haettava kaupasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaupan omenat käy hyvin. Tämä on aika makea herkku :)

      Poista
  3. Namskis, mitä herkkua! Mukavaa sunnuntaita :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämän herkun jälkeen voikin sitten lähteä kävelylenkille metsään :)

      Poista
  4. Noiden täytyy olla hyviä!! Kokeilen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen.. silloin kun on aivan liikaa omenoita ja tekee mieli jotain hyvää :)

      Poista
  5. Nam! Vaikuttaa herkulta, tälläisena satovuonna ei omenareseptejä voi olla liikaa.

    VastaaPoista